Antalya’da Kalabalıktan Uzak Vakit Geçirebileceğiniz Plaj Tavsiyeleri

Antalya’da Kalabalıktan Uzak Vakit Geçirebileceğiniz Plaj Tavsiyeleri

Antalya plajları her zaman tatilcilerin favorileri arasında. Burada hem güneşin hem kumun hem de denizin tadını doyasıya çıkarmanız mümkün. Uzun sahiller, temiz deniz ve eğlenceli aktiviteleriyle Antalya plajları ailecek keyifli bir tatil yapma olanağı sunuyor. Yaza erken başlayıp sezonun sonuna kadar yüzebileceğiniz Antalya, denize girilecek yerler konusunda zengin bir yelpazeye sahip.

Antalya’nın En İyi Plajları

Denizin tadını doya doya çıkarmak ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirmek için Antalya’nın en güzel plajlarını değerlendirebilirsiniz. Manavgat bu noktada en iyi seçimlerden biri. Hem temiz havası hem de hoş sahilleri ile deniz girmek için ideal noktalar arasında. Gelin bu bölgede denize girilebilecek en güzel plajlara bir göz atalım.

Sorgun Boğaz Halk Plajı

Side’nin en güzel plaj listelerinde kendine yer bulan Sorgun Halk Plajı, merkeze yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta. Uzun yıllar faaliyet gösteren plaj, hem görünümü hem de temizliği ile dikkat çekiyor. Bu nedenle Mavi Bayrak statüsüne de sahip denizi de son derece berrak ve temiz. Kumla karışık çakıl taşlardan oluşan sahil, son derece geniş bir alanı kapsıyor. Sığ deniz hem aileler hem de profesyonel olmayan yüzücüler için uygun. Burada günlük ihtiyaçların karşılanabileceği tesisler var. Tuvalet, giyinme kabini ve duş gibi imkanlardan da yararlanabilirsiniz. Dilerseniz kendi şezlong ve şemsiyeleriniz ile giriş yapabilir ya da tesisin sunduğu seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Sorgun Boğaz plajı, olanakları ile yerel halkın ve turistlerin ilgi odağı. Sahil boyu yerleştirilen kamelyalar ile deniz manzarasında piknik yapabileceğiniz, bisiklet turuna çıkabileceğiniz rotalar mevcut. Manavgat Belediyesinin kamp severler için düzenlediği Sahil Camping adı verilen Karavan Park ile bölge sürekli aktif. Manavgat gezi rehberine eklenmesi gereken lokasyonlardan biri olan Sorgun Boğaz Plajını ziyaret etmeyi unutmayın.

 Antalya Kaputaş Plajı

Antalya plajlarından bahsederken Kaputaş Plajını es geçmek olmazdı. Akdeniz'in en beğenilen plajlarından biri olan, güzel manzaralara ev sahipliği yapan Kaputaş Plajı Antalya Plajları arasında öne çıkıyor. Plaj, Antalya’nın batısında Kaş – Kalkan arasında yer alıyor.  Kaputaş Plajı, dikkat çeken turkuaz rengi denizi, altın renkte ince taneli kumu, tertemiz suları ve yüksek kayalıkları ile benzersiz bir ortam sunuyor. Hem yerli halk hem de turistlerin ilgisini çeken bu plajda hizmet veren bir büfe de mevcut. Kaş Belediyesi tarafından işletilen Kaputaş Plajı, yüzmek ve güneşlenmek için mükemmel gibi bir ortam sunuyor. 187 basamaklı uzun bir merdivenle ulaşılan bu plajı en yakın Antalya gezinizde deneyimleyin.

 Kumköy Plajı

Side Kumköy Plajı, merkeze ortalama 4 kilometre mesafede bulunuyor. Burası Side’de denizin en sığ olduğu noktalardan biri. Bu nedenle hem aileler hem de iyi derecede yüzme bilmeyenler tarafından son derece popüler bir lokasyon. Oldukça temiz bir kumsalı bulunan plajın denizi neredeyse her gün berrak ve dalgasız. Derinliği bir anda artmadığı için ailelerin de favorisi. Plaj çevresinde günlük ihtiyaçların rahat biçimde karşılanabileceği büfeler mevcut. Duş, kabin ve tuvalet de kullanıma açık. Siz de tatilde Antalya’yı seçtiyseniz, sevdiklerinizle birlikte denizin ve yaz mevsiminin keyfini çıkarmak için bu plajları ziyaret edebilirsiniz.

Side Star Resort Plajı

Side Star Resort Plajı, 14.000 m2 geniş kumsalı ile Gündoğdu - Manavgat bölgesinde yer alıyor. Plaj misafirlerine şezlong, güneş şemsiyesi, sahil barı ve voleybol alanı gibi tatilin keyfini tam anlamıyla çıkarabileceğiniz imkanlar sunuyor. Zambak Beach Bar, gündüz snack yiyecek ve soft içecek servis ediyor. Akşam da canlı müzik ve parti eğlencelerine ev sahipliği yapıyor. Bir taraftan masmavi deniz ve güneş ile keyif yaparken bir taraftan da plaj barında serinletici leziz içecekleri tadabilirsiniz. Tesise özel plaj tamamen kumdan oluşuyor. Çocuklar için de son derece ideal olan bu plaj Antalya’da aileler için en uygun plajlar arasında yer alıyor. Tatilde spor ya da eğlenceyi sevenler için ise banana ve jetski gibi özel faaliyetler var. Mavi Bayrak ile ödüllendirilmiş bu plaj; ince kumlu yapıda ve oldukça sığ. Mayolarınızı ve güneş kremlerinizi alıp kendinizi sahile bırakmanız yeterli. Geniş plaj alanı kış dönemlerinde amatör ve profesyonel plaj voleybolu ve plaj futbolu takımlarını ağırlıyor. Sevdiklerinizle birlikte su sporları yaptığınız, güneşlenirken favori içeceğinizi yudumladığınız Side Star Resort plajında eğlenceli anılar yaratın.