Ontdek de Wonderen Van Antalya: Must See Plaatsen

Ontdek de Wonderen Van Antalya: Must See Plaatsen

Ben je klaar om de historische en toeristische schoonheden van Antalya te ontdekken? Met zijn milde klimaat, charmante stranden en comfortabele vakantiemogelijkheden is Antalya een paradijs als het gaat om plaatsen om te bezoeken. Laten we samen de historische plekken verkennen die u in deze prachtige stad moet zien.

 

Antalya Museum

Het Antalya Museum is een cultureel centrum waar kunstvoorwerpen uit de paleolithische periode tot de Ottomaanse periode worden tentoongesteld. Met zijn 13 tentoonstellingshallen en openluchtgalerijen biedt het de mogelijkheid om de rijke geschiedenis van de regio diepgaand te verkennen.

 • Artefacten: Er zijn oude beelden, mozaïeken, sarcofagen, archeologische vondsten, munten en etnografische stukken. 
 • Historische diepte: Er zijn ruïnes van verschillende beschavingen uit oude regio's zoals Lycië, Pamphylia en Pisidia. 
 • Educatieve waarde: Het biedt bezoekers de mogelijkheid om de geschiedenis en het culturele erfgoed van de regio diepgaand te begrijpen.

 

Düden Waterval

De Düden waterval is een natuurwonder net buiten het stadscentrum van Antalya. De waterval stroomt vanuit het Taurusgebergte de Middellandse Zee in, waardoor een adembenemend uitzicht ontstaat.

 • Boven Düden: Biedt een rustig park voor picknicks, ontspanning en om te wandelen.
 • Beneden Düden: Het is een ideale plek om foto's te maken. Het uitzicht gecreëerd door het water dat de zee in stroomt, zorgt voor een unieke ervaring.
 • Activiteiten: U kunt aangename wandelingen in de natuur maken op het Düden-waterval-wandelpad en op de picknickplaatsen een rustige picknickervaring beleven in contact met de natuur.

 

Antalya Kaleiçi

Met zijn smalle stenen straatjes, houten huizen uit de Ottomaanse periode, kleurrijke cafés en boetiekjes biedt Kaleiçi een unieke ervaring waar zowel geschiedenis als het moderne leven naast elkaar bestaan.

 • Historische plaatsen: Hadrian's Gate, Grooved Minaret en Clock Tower staan in het middelpunt van de belangstelling van bezoekers.
 • Atmosfeer: De levendige en vriendelijke sfeer zorgt ervoor dat bezoekers een plezierige tijd hebben.
 • Jachthaven: U kunt een wandeling maken in Kaleiçi jachthaven, genieten van verse zeevruchten en de natuurlijke en historische schoonheden van Antalya vanaf de zee ontdekken met dagelijkse boottochten.

 

Side Oud Stad

De oude stad Side staat bekend om zijn goed bewaarde bouwwerken uit de Romeinse tijd. Er zijn belangrijke bouwwerken in de stad zoals de Tempel van Apollo, een groot Romeins amfitheater en oude stadsmuren. Side is als een openluchtmuseum voor liefhebbers van geschiedenis. De monumentale fontein en de Tike-tempel behoren tot de bouwwerken die grote aandacht van bezoekers trekken.

 • Apollon Tempel: Het biedt een prachtig uitzicht op zee en een romantische zonsondergangplek.
 • Romeins amfitheater: Het is een van de grootste en best bewaarde theater in de regio.
 • Oude ruïnes: Ontdek de ruïnes, stadsmuren, baden en meer langs de Side Ancient City-weg.

 

Olympos Oude Stad

Er zijn Romeinse baden, theaters en vele graven in de oude stad Olympos. Olympos biedt bezoekers een unieke ervaring met zowel zijn historische als natuurlijke schoonheden.

 • Ruïnes: Verken Romeinse baden, een theater en talloze oude graven.
 • Strand: Gelegen tussen de ruïnes van de oude stad, biedt het strand een aangename plek voor bezoekers met zijn heldere zee en rustige sfeer.
 • Yanartaş (Chimaera): Chimaera, dat al sinds de oudheid brandt, zorgt 's nachts voor een visueel feest. Yanartaş, bij het publiek ook wel Çıralı genoemd, is een must-see plek voor liefhebbers van natuur en mythologie.

 

Aspendos Oud Theater

Het Aspendos Oude Theater is een van de best bewaarde oude gebouwen in Antalya en dateert uit de Romeinse tijd. Het theater staat bekend om zijn unieke akoestiek en architectonische pracht en heeft een capaciteit van 15.000 personen. Tegenwoordig vinden er nog steeds een verscheidenheid aan shows en evenementen plaats, wat een unieke ervaring oplevert die oude en moderne cultuur combineert.

 • Architectonisch: Bewonder het architectonische genie van een 2000 jaar oud theater.
 • Voorstelling: Op deze eeuwenoude locatie worden diverse evenementen gehouden, zoals opera, ballet en concerten. Het Aspendos International Opera and Ballet Festival, dat elk jaar wordt gehouden, biedt bezoekers een cultureel en artistiek feest.
 • Historisch belang: Aspendos is een belangrijk gebouw dat niet alleen dienst doet als entertainmentlocatie, maar ook het toppunt van techniek en architectuur uit de Romeinse tijd vertegenwoordigt. Het historische belang ervan is dat het belangrijke informatie biedt over het sociale en culturele leven van de Romeinse tijd en samen met andere oude structuren in de regio een historisch erfgoed creëert.

 

Damlataş Grot

De Damlataş-grot is beroemd om zijn stalactieten en stalagmieten. Er wordt aangenomen dat het unieke microklimaat van de grot therapeutische eigenschappen heeft.

 • Geologische formaties: Deze grot werd ontdekt in 1948 en staat bekend om zijn stalactieten- en stalagmietenformaties.
 • Gezondheidsvoordelen: Een hoge luchtvochtigheid en een constante temperatuur (22 °C) zijn ideaal bij luchtwegaandoeningen.
 • Vervoer: Het ligt dichtbij het strand van Alanya en is gemakkelijk bereikbaar.

 

Nationaal Park Köprülü Canyon

Köprülü Canyon National Park ligt in de wijk Manavgat van Antalya en is een van de belangrijkste nationale parken in Turkije. Het is bedekt met weelderige bossen in een diepe kloof die is uitgesleten door de rivier de Köprüçay en biedt een verscheidenheid aan buitenactiviteiten.

 • Köprüçay Raften: Het is populair om te raften, vooral in de zomermaanden. De rivier is geschikt voor zowel beginners als ervaren rafters.
 • Natuurwandelingen: Het park biedt verschillende wandelpaden, bossen en een spectaculair uitzicht over de kloof.
 • Kamp: U kunt hier een ervaring in contact met de natuur opdoen met de vele kampeerplaatsen in het park.

 

Rode Toren

De Rode Toren is een historisch monument in Alanya en toont indrukwekkende Seltsjoekse architectuur. Het is mogelijk om vanaf de bovenste verdiepingen van de Rode Toren een prachtig uitzicht over Alanya en de Middellandse Zee te bewonderen. Deze landschappen bieden bezoekers een onvergetelijk visueel feest.

 • Architectonisch: Deze achthoekige toren van rode bakstenen, gebouwd in de 13e eeuw, weerspiegelt de historische structuur van Alanya.
 • Culturele evenementen: Culturele evenementen zoals schilderijententoonstellingen, Seltsjoekse kunstfoto's en klassieke muziekconcerten in de toren geven bezoekers de mogelijkheid om samen geschiedenis en kunst te ervaren.
 • Etnografisch Museum: Etnografische werken zoals lokale tapijten, vloerkleden, antieke kleding en keukengerei laten bezoekers kennismaken met het culturele erfgoed van de regio.

 

Antalya is een ideale reisbestemming die alle soorten reizigers aanspreekt. Variërend van oude ruïnes tot natuurlijke wonderen, deze must-see attracties bieden bezoekers onvergetelijke ervaringen. Maak uw reis nog spannender door te verblijven in Side Star Hotels, waar comfort en elegantie samenkomen.