Side Reis Gids

Side, een van de locaties waar u aan moet denken bij het bepalen van een zomervakantieroute, fascineert vakantiegangers niet alleen met zijn zee en zand, maar ook met zijn erfgoed uit de oudheid. Side, een vakantieoord in de provincie Manavgat in Antalya, bewijst hoe aantrekkelijk het is met een bevolking van meer dan een miljoen in de zomer. Side, een van de belangrijkste havensteden van de regio Pamphylia, betekent als woord granaatappel. In de stad waar een typisch mediterraan klimaat heerst, is het mogelijk om volop te genieten van de zee, de natuur en de geschiedenis.

Bezienswaardigheden in Side

Het is inderdaad een groot comfort om te zwemmen in de golvende wateren van Side, die niet plotseling dieper worden en waarvan de bodem bedekt is met zand. Als u de omgeving wilt bezoeken en de historische textuur van Side naast de zee en zonnebaden wilt verkennen, dan is hier de Side-reisgids die we voor u hebben samengesteld...

Side Apollo en Athena-tempel

Op het schiereiland Side zijn de ruïnes van twee tempels gewijd aan God Apollo en Godin Athena. Hoewel de twee tempels enkele tekortkomingen hebben, krijgen ze vooral bij zonsondergang een fascinerende uitstraling met hun pittoreske bouwwerken. De zijhaven en cafés aan de kust staan bovenaan de lijst met plaatsen om te bezoeken, vooral 's avonds.

Side Theater

Side Theater is een van de mooiste en meest opvallende voorbeelden van Romeinse architectuur, met een publiekscapaciteit van 15 duizend mensen en zitplaatsen bestaande uit 49 rijen. De reliëfs op de toneelmuren en de agora aan de achterkant van het theater zijn goed bewaard gebleven.

Side Museum

Side Museum, een klein maar buitengewoon schattig museum, heeft een rijk archief. Het gebouw, dat wordt gebruikt als het Side Museum, is eigenlijk een bad uit de 5e eeuw en er worden voorwerpen uit de Hellenistische en Romeinse periode tentoongesteld.

Agora

Agora, wat Bazaar en Marktplaats betekent, diende in de oudheid als de staatsagora in Side. Aan de oostkant is er een bibliotheekgebouw van twee verdiepingen en een standbeeld van de godin Nemesis. Agora, die een goed bewaard gebleven structuur heeft, kan worden gedefinieerd als een van de elementen die waarde toevoegen aan de historische en culturele identiteit van Side.

Oude stad Selge

Selge is een van de oude steden binnen de grenzen van Side. De oude stad Selge, gelegen in het zuiden van het Taurusgebergte, ongeveer 50 kilometer ten noorden van Aspendos, ligt ongeveer 1250 meter boven de zee. Het Romeinse theater in Selge heeft een zeer in het oog springend plan. In zuidwestelijke richting zijn de overblijfselen van de Tempel van Zeus en de Tempel van Artemis te zien.

Canyon met Brug

De beroemde Canyon met brug bevindt zich ook binnen de grenzen van Side.  Canyon met brug is ongeveer 7 kilometer ten oosten van Aspendos gelegen, is een van de bekendste raftinggebieden. Voor degenen die van adrenaline houden, kan raften bij de Canyon met brug is  een ideale activiteit z om plezier te hebben en onvergetelijke herinneringen te verzamelen.