Beroemde smaken van Antalya

Beroemde smaken van Antalya

De parel van het Middellandse Zeegebied; het is een stad die fascineert met zijn natuurlijke schoonheden, historisch erfgoed en zee. We hebben het over Antalya. Antalya trekt elk jaar veel lokale en buitenlandse toeristen met zijn brede en ruime boulevards, oude landerijen waar de oudheid leefde en de zon die bijna 12 maanden per jaar opwarmt. Zijn charme is niet beperkt tot de hierboven genoemde. Er is nog een kenmerk dat liefhebbers van gastronomie en smaakjagers zeer interesseert, en dat is de keuken. Antalya heeft ook een keuken die de smaakpapillen aanspreekt met zijn lokale smaken en recepten geërfd uit verschillende culturen. Laten we de eerste smaken opsommen die in je opkomen als Antalya wordt genoemd.

1) Shish-Gehaktballetjes/Piyaz

Het bekendste gerecht van Antalya zijn ongetwijfeld shish-gehaktballetjes en piyaz. Wanneer de op sintels gekookte shish-gehaktballetjes, kleine uien en geroosterde paprika's samenkomen met peterselie en komijn op het pitabroodje, ontstaat er een smaakbrekende combinatie. De piyaz met ei en tahini ernaast verdubbelt de smaak. Degenen die de weg naar Antalya oversteken, mogen deze stad nooit verlaten zonder dit paar te proeven.

2) Kretenzische Kebab met Artisjokken

Een traditioneel en buitengewoon lekker Antalya-gerecht. De combinatie van groenten en rood vlees maakt het nog lekkerder.

3) Huluk-soep

Is er geen smaakexplosie als knoflook, kippenvlees en yoghurt samenkomen? Hier is de definitie van Hülüklü of Güllüklü-soep in het kort, en het is een van de speciale smaken van Antalya.

4) Alanya-bundel

Je kunt kaas in de bundels doen die zijn bereid met pannenkoekdeeg en het als ontbijt eten of lamsvlees voor het avondeten. Een recept dat zowel qua uiterlijk als qua smaak alle punten krijgt.

5) Sedik-eten

Wanneer ui, kippenbouillon, bulgur en bitter samenkomen, ontstaat er een heerlijke smaak. Sedik-eten is een stevig, smakelijk en heerlijk gerecht uit Antalya.

6) Hibeş

Tahini, citroensap, knoflook en kruiden vormen samen hibeş en het verandert in een zeer populaire en vaak geconsumeerde smaak als Antalya-voorgerecht. Consumeer het als ontbijt, als aperitief of als een maaltijd op zichzelf om op brood te smeren. Dit is hoe Hibeş zijn plaats op de lijsten inneemt als een onmisbaar Antalya-voorgerecht.

7) Arabische Kadayif

Dit dessert, ook wel stenen kadayıfı genoemd, is een speciaal dessert voor Antalya, maar het wordt in het hele land geliefd en gegeten. Halve maanvormig deeg gevuld met walnoten wordt gebakken in olie, ontmoet sorbet en zorgt voor scheuren in de mond. Als je er een bol van Antalya's beroemde verbrande Korkuteli-ijs naast legt, zal het je plezier waard zijn.